Smacznie, zdrowo, kolorowo

zdrowe jedzenie 9W przedświątecznej atmosferze uczniowie klasy pierwszej z dumą zaprezentowali wyniki projektu, czyli samodzielnie wyhodowaną rzeżuchę lub szczypiorek. Oprócz zdobycia „szóstek" i obserwacji roślin kolegów i koleżanek, dzieci mogły ich skosztować na zdrowych wiosennych kanapkach. Pierwszaki starannie przygotowały się do tego zadania. Ubrani w fartuszki, z czystymi rękoma oraz utrwaloną wiedzą o zdrowych produktach i ich właściwościach, zabrały się do tworzenia kolorowych kanapek.

Nie zabrakło na nich sałaty, żółtego sera, wędliny, pomidorów, ogórków, rzodkiewek, jajek ugotowanych na twardo i oczywiście szczypiorku i rzeżuchy, które najbardziej smakowały dzieciom. Po posiłku dzieci zabrały do domów kanapki przygotowane dla najbliższych lub... puste pudełka po produktach, bo przecież wszystko było takie pyszne.

Anna Dąbrowska

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie

zdrowe jedzenie