Zdrowie na talerzu

1a24 października uczniowie z klas I-III uczestniczyli w zadaniu z Gminnego Programu Profilaktyki i Rozwiązywania Problemów Uzależnień w 2019 roku, który miał na celu pomoc uczniom w kształtowaniu właściwych postaw wobec własnego zdrowia, promowania zdrowego stylu życia, wspomaganie i ukierunkowanie rozwoju w zakresie nabywania prawidłowych nawyków żywieniowych i zdrowotnych.

Celem zajęć było rozbudzanie zainteresowania własnym zdrowiem i rozwojem, a także rozwijanie potrzeby prawidłowego odżywiania się i rozróżniania produktów warunkujących zdrowie i prawidłowy rozwój. Uczniowie na zajęciach przygotowali smaczne, zdrowe i kolorowe szaszłyki owocowe oraz warzywne, pizzę owocową , a także soki warzywne i owocowe.

Oliwia Sajnok,
Marta Choroszczyńska,
Barbara Ansel, Ewelina Zięba

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a

1a